Det er ikke ofte jeg skriver på norsk. I dag fikk jeg ånden over meg og det ble en liten besettelse å få oppdatert oversettelsen av RHIDE 1.5.

RHIDE 1.5 med norsk oversettelse. Vist er også det klassiske hello world-programmet skrevet i moderne ISO C.

RHIDE 1.5 med norsk oversettelse og det klassiske hello world-programmet skrevet i moderne ISO C.

Det er tross alt 20 år siden sist jeg brukte DJGPP og RHIDE i MS-DOS til noe produktivt. Mon tro om dette er noe som kan brukes til undervisningsformål, selv i 2023. Jeg lurer også på hvordan det gikk med Debian-versjonen av RHIDE.

Hvis du vil ha de oppdaterte filene, så ta en titt her. Du trenger å dytte fila rhide.mo inn i katalogen %DJDIR%/share/locale/no/LC_MESSAGES. Jeg forutsetter at du har satt miljøvariabelen LANG til no eller du starter opp RHIDE med opsjonen -L no.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>